Energiapalvelut

Energiapalveluihin sisältyy useat kokonaisvaltaiset ratkaisut kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseksi. Kartoitamme kiinteistösi nykytilanteen ja simuloimme erilaisia vaihtoehtoja, millä pystyt optimoimaan energian kulutusta, pienentämään hiilijalanjälkeä ja saavuttamaan säästöjä.

Energiakustannukset ovat kiinteistöjen suurin käyttökuluerä. Järkevillä investoinneilla kiinteistönomistaja voi saada huomattavia säästöjä. Samalla on mahdollista pienentää hiilijalanjälkeä ja parantaa asumismukavuutta.

Energiatehokkuuden parantaminen alkaa useimmiten nykytilanteen huolellisella selvittämisellä. Selvityksessä olennaista on ymmärtää, toimiiko kiinteistö teknisesti, kuten se on suunniteltu. Yllättävän usein tässä vaiheessa paljastuu esimerkiksi väärät säädöt ilmanvaihdossa.

Kun perusasiat ovat kunnossa, kartoitamme useita eri ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseen ja teemme niistä mallinnukset. Tässä vaiheessa pystymme jo arvioimaan investoinnin kustannukset ja takaisinmaksuajan. Näin asiakkaamme saa tarvittavat tiedot investointipäätöksen tekemiseksi.

Lainsäädäntö ohjaa kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen. Keväällä 2023 EU-parlamentissa hyväksyttiin uusi direktiivi rakennusten energiatehokkuudesta. Direktiivin mukaan asuinrakennusten tulee saavuttaa vähintään energialuokka E vuoteen 2030 mennessä ja energialuokka D vuoteen 2033 mennessä. Lisäksi kaikkien uusien rakennusten tulee olla päästöttömiä vuodesta 2028 alkaen. Energiaremontteihin on saatavilla ARA-avustuksia.

Nykypäivänä energiatehokkuutta on helppo parantaa tukemalla nykyisiä järjestelmiä uudella teknologialla. Erilaiset aurinkosähkö- tai aurinkolämpöjärjestelmät ovat tyypillisiä ratkaisuja isommillekin kiinteistöille. Lämmityksen vastapainoksi halutaan nykyään usein myös jäähdytysratkaisuja.

Jäähdytysratkaisut ovat aiemmin olleet mukavuusinvestointeja, jotka ovat lähinnä lisänneet kustannuksia. Tänä päivänä on kuitenkin mahdollista suunnitella jäähdytysratkaisut siten, että investointi maksaa itsensä takaisin.

Hoidamme, asiakkaan niin halutessa, myös hankkeeseen liittyvät kilpailutukset, valvonnan ja autamme ARA-avustusten haussa.

Tyypillisiä hankkeita

Ota meihin yhteyttä

Referenssejä

Rinnekotisäätiö -Helsinki

Kiikkaistentie 16 – Rinnekoti, Helsingin Diakonissalaitos Korjausrakentamiskohteen LVI-suunnitellun esittely Saneeraustyömaan osoite: Kiikkaistentie 16, 01800 Klaukkala Tilaaja: Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr / Rinnekoti Klaukkalaan, osoitteeseen Kiikkaistentie

Lue lisää

PAU – Toimitilasaneeraus 

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry suunnitteli laajaa saneerausta nykyisiin toimitiloihinsa, jotka sijaitsevat Hakaniemessä osoitteessa John Stenbergin ranta 6, 00530 Helsinki. Projektin tarkoituksena oli parantaa

Lue lisää