Ajankohtaista

Linjasaneerauksen suunnittelu

Linjasaneeraus eli kansankielellä putkiremontti on yksi taloyhtiön suurimmista korjaushankkeista. Putkien käyttöikä on 40-50 vuotta ja sen jälkeen ne kannattaa uusia. Linjasaneerauksen suunnittelu on tärkeässä roolissa

Lue lisää

Aurinkoenergian hyödyntäminen taloyhtiössä

Onko taloyhtiössänne keskusteltu aurinkoenergian hyödyntämisestä energian säästämiseksi? Aurinkoenergiaa on helppo liittää useimpiin nykyisiin järjestelmiin, mikä tekee siitä varteen otettavan vaihtoehdon lähes kaikille taloyhtiöille. Aurinkoenergian hyödyntäminen

Lue lisää

Energiatodistus taloyhtiölle

Energiatodistus taloyhtiölle tulee Suomessa uusia 10 vuoden välein. Nykyinen energiatodistuksia koskeva laki tuli voimaan kesällä 2013. Tästä syystä useiden taloyhtiöiden energiatodistukset ovat vanhentuneet tai vanhenemassa

Lue lisää

Syyskuulumisia suunnittelurintamalta

Planiuksen syksy on ollut täynnä suunnittelutöitä. Suunnittelussa on parhaillaan muun muassa patteriverkoston perussäätöä, Ilmanvaihdon parantamista, lisärakentamista ja energiasaneeraushankkeita.

Lue lisää

Asunnon viilennys kotikonstein

Kuten mennyt helteinen kesä osoitti, asunnon viilennystarve on nykyään yhä suurempi. Miten huoneen viilennys onnistuu kotikonstein? Mistä asumisen lämpökuorma syntyy? Jos viime kesä oli kuuma ja tukala, poimi tästä vinkit viileämpään tulevaisuuteen! Kerron, kuinka voit kotikonstein viilentää huoneistoa ja helpottaa oloasi helteillä.

Lue lisää

Asunnon viilennys alkaa jo LVI-suunnittelijan pöydällä

Kesän pitkät hellejaksot osoittivat jälleen, että kiinteistöissä on tarve huoneiden viilennykseen. Asunnon viilennys voidaan hoitaa maalämmöllä, ilmalämpöpumpulla, ilmanvaihdon kautta tai vaikka kaukokylmällä. Energialaskun maksaja haluaa yleensä, että viilennys voidaan hoitaa taloudellisesti. Paras ja energiatehokkain viilennys alkaakin jo LVI-suunnittelijan pöydällä.

Lue lisää

Millainen on hyvä työpaikka

Mitä sähkö- ja LVI-suunnittelijat odottavat työpaikalta? Millainen on hyvä työpaikka? Planius on nykyaikainen LVISA-suunnittelutoimisto, jossa työntekijöiden hyvinvoinnille annetaan arvo. Yrittäjä Miika Pitkälä kertoo Planiuksesta työpaikkana ja mitä suunnittelijat odottavat työnantajaltaan.

Lue lisää

Miten rekrytoidaan sähköinsinööri ja LVI insinööri

Planiuksella on avoinna sähköinsinöörin ja LVI-insinöörin paikat. Miten rekrytointia pitäisi tänä päivänä tehdä? Mitkä kolme sudenkuoppaa rekrytoinnissa tulisi välttää? Työpaikkailmoituksen jättäminen ei ole summittaista hakuammuntaa, vaan suunniteltua markkinointia.

Lue lisää