Linjasaneerauksen suunnittelu Planiukselta

Linjasaneerauksen toteutuskustannukset määräytyvät pääasiassa suunnittelupöydällä. Planiuksen ammattilaiset suunnittelevat kustannustehokkaat ratkaisut. Linjasaneerauksen suunnittelu kannattaa aloittaa yhteydenotolla Planiukselle!

Ota yhteyttä!

Taloyhtiön linjasaneeraus

Linjasaneeraus eli kansankielellä putkiremontti on yksi taloyhtiön suurimmista korjaushankkeista. Putkien käyttöikä on 40–50 vuotta ja sen jälkeen ne kannattaa uusia. Linjasaneerauksen yhteydessä uusitaan yleensä myös asuntojen kylpyhuoneet ja taloyhtiön sähköt. Nämä onkin järkevää niputtaa samaan remonttiin, koska paikkoja joudutaan joka tapauksessa avaamaan melkoisesti.

Linjasaneerauksen suunnittelu on tärkeässä roolissa kokonaisuutta ajatellen, koska hankkeen toteutuskustannukset määräytyvät pääasiassa suunnittelupöydällä. Järkevillä suunnitteluratkaisuilla hankkeen kustannukset pienenevät usein merkittävästi.

Linjasaneerauksen onnistuminen lähtee ammattitaitoisesta suunnittelusta, mutta myös projektinjohtajan ja valvojan on hyvä olla kokeneita ammattilaisia. Me tarjoamme myös projektinjohdon ja valvonnan taloyhtiön niin halutessanne. Tästä voit tutustua meidän tapaamme tehdä projektinjohtoa ja valvontaa.

Putkiremontin vaiheet

Kuntotutkimus

Ennen putkiremonttiin ryhtymistä putkien kunto selvitetään ja kuntotutkimuksen perusteella selvitetään, onko putkiremontti ajankohtainen.

Hankesuunnittelu

Putkiremontti alkaa hankesuunnittelulla. Hankesuunnittelussa kartoitetaan yhtiön tavoitteet, verrataan eri korjaustapojen hyötyjä ja haittoja ja lisäksi verrataan kustannus-, ja aikatauluvaikutukset eri korjaustapojen välillä. Usein hankesuunnittelun aikana tarkastellaan myös eri energiansäästötoimenpiteitä. Kun tilaat hankesuunnittelun puolueettomalta toimijalta, saat hankesuunnitelman, missä ensisijaisena tavoitteena on asiakkaan etu.

Toteutussuunnittelu

Hankesuunnittelun jälkeen seuraava vaihe on toteutussuunnittelu. Toteutussuunnitteluun kuuluu arkkitehti-, LVI-, sähkö- ja rakennesuunnitelmat. Suunnitelmat laaditaan yhteistyössä taloyhtiön hallituksen kanssa. Valmiit suunnitelmat esitellään lopuksi taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Suunnitelmien valmistuttua haetaan tarvittavat rakennusluvat ja kilpailutetaan hanke.

Kilpailuttaminen

Kilpailutusvaiheessa pyydetään tarjous yleensä noin 10:llä hyväksi havaitulta ehdokkaalta. Hallitus haastattelee yhdessä projektipäällikön kanssa potentiaaliset ehdokkaat. Urakoitsijoiden valinnassa tulee huomioida asukkaiden asumishaitat, urakkahinta ja kuinka projektiviestintää ja osakasmuutoksia koordinoidaan. Hallitus valmistelee yhtiökokoukselle esityksen hankkeen toteuttajasta.

Toteutusvaihe

Toteutusvaiheessa putkiremontti sananmukaisesti toteutetaan konkreettisesti. Toteutuksen aikana tärkeä osa on projektin johtaminen ja valvonta. Hyvällä valvonnalla saadaan kohteen kustannukset pidettyä budjetissa ja varmistettu laadukas lopputulos. Lisäksi taloyhtiölle jää kattava dokumentointi saneerauksen vaiheista.

Linjasaneerauksen suunnittelu - Planius mukana suunnittelusta valvontaan asti

Planiuksen kokeneet osaajat ovat käytettävissä heti hankesuunnittelusta lähtien. Hankesuunnittelman ja suunnittelun lisäksi voit tilata meiltä projektinjohtotyöt ja valvonnan. Meillä valvontatyöt hoituvat pitkällä kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla. Kun niputat useamman työvaiheen samalle toimijalle, hankkeesi pysyy helpommin hallittavana ja saat todennäköisesti kokonaisuuden halvemmalla. Lisäksi selviätte projektista huomattavasti vähemmällä vaivalla.

Onko taloyhtiössänne tulossa linjasaneeraus? Ammattimainen linjasaneerauksen suunnittelu varmistaa, että pääsette haluttuun lopputulokseen. Tuomme mielellämme osaamisemme teidän käyttöönne!