Energiaremontti on investointi, joka maksaa itsensä takaisin

Isännöintiliiton julkaiseman Energiabarometrin mukaan lähes 80 % isännöitsijöistä pitää ilmanvaihtoa suurimpana syyllisenä taloyhtiöiden energiahukkaan. Ilmanvaihtojärjestelmän kunnossapito on taloyhtiön vastuulla, joten energiahukkaan ja ilmanvaihtoon liittyvät asiat mietityttävät monissa taloyhtiöissä. Energiaremontti säästää energiaa, pienentää hiilijalanjälkeä ja nostaa kiinteistön arvoa.

Energiaremontti parantaa rakennuksen energiatehokkuutta

Taloyhtiöiden kiinnostus energia-asioita kohtaan on kasvanut ja energiaremontit ovat yleistymässä. Energiaremontilla tarkoitetaan remonttia, jossa parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta tai otetaan käyttöön uusiutuvaa energiaa.

Taloyhtiön energiaremontissa voidaan esimerkiksi vaihtaa kaukolämpö maalämpöön tai asentaa lämmön talteenottojärjestelmä. 

Isännöintiliiton kyselytutkimukseen vastanneista isännöitsijöistä liki 90 % piti todennäköisenä, että on seuraavan 5 vuoden aikana mukana toteuttamassa energiatehokkuutta parantavaa toimenpidettä tai remonttia jossain kohteessaan. Vastaajista 67,5 % on jo ollut energiaremonttia toteuttamassa.

Isännöitsijöistä 90% piti todennäköisenä, että on mukana energiaremontissa seuraavan 5 vuoden aikana. Kuva: Isännöintiliitto

Mukavuustekijät ovat yleisin syy energiaremonttihankkeelle

Yleisimmät syyt energiaremonttihankkeen aloittamiselle ovat Energiabarometrin mukaan mukavuustekijät, kuten lämmitysjärjestelmä ja asumiskustannukset.

Energialasku on yksi taloyhtiöiden suurimmista kulueristä ja lämmityskustannukset nousevat jatkuvasti. Esimerkiksi Helsingissä energiayhtiö Helen tiedotti tänä syksynä nostavansa kaukolämmön hintaa 29 %. 

Energiabarometrin mukaan lähes 80 % isännöitsijöistä kokee, että ilmanvaihto on suurin syyllinen siihen, miksi energiaa menee hukkaan. IV-säätö ja huolto eivät kuitenkaan ole ydinongelma, vaan koneellinen poistoilmanvaihto, josta ei oteta lainkaan energiaa talteen. 

Taloyhtiöt hukkaavat eniten energiaa ilmanvaihdossa. Kuva: Isännöintiliitto

Energiaremontin hinta mietityttää taloyhtiöissä - kuinka nopeasti remontti maksaa itsensä takaisin

Energiaremontteja pidetään kalliina, eikä taloyhtiöillä ole välttämättä tarpeeksi tietoa remontin hyödyistä. Myös rahoituksen järjestyminen saattaa mietityttää taloyhtiöissä. 

Remontti voidaan toteuttaa esimerkiksi leasingrahoituksella, jolloin remontti rahoitetaan syntyneillä säästöillä ja taloyhtiön kassavirta pysyy positiivisena. 

Kiinteistön energiatehokkuus on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Energiabarometrin mukaan isännöitsijöistä 65% mielestä sopivin investoinnin  takaisinmaksuaika on  5-10 vuotta. 

Ammattitaitoinen suunnittelutoimisto ja hankeselvitys auttaa taloyhtiötä kartoittamaan tarpeet ja parhaimmat vaihtoehdot. 

Lasketaanko kannattavin ratkaisu teidänkin taloyhtiöllenne? 

Tutustu palveluihimme!