Energiasimulointi – apuväline taloyhtiön energiansäästöremonttiin

Energiasimulointi

Onko taloyhtiön vastikkeissa korotuspaineita tai onko yhtiökokouksissa jo ollut keskustelua mahdollisista energiansäästötoimenpiteistä? Lämmitys on taloyhtiön ylläpidon suurin kuluerä, joten useimmiten suurin säästöpotentiaali on lämmitykseen liittyvissä ratkaisuissa. Vaihtoehtojen viidakko on melkoinen, alkaen maalämmön hankkimisesta ja päättyen yläpohjan lisäeristykseen. Juuri tätä tarkoitusta varten energiasimulointi on olemassa. Energiasimulointi näyttää taloyhtiön lähtötietojen perusteella järkevimmät vaihtoehdot energian säästämiseen.

Meillä energiasimulointi tehdään laskentaohjelmalla, johon syötetään kattavasti kiinteistön lähtötiedot. Lähtötiedoissa huomioidaan mm. rakennuksen rakennusfysiikka, aiemmat sähkön ja lämmön kulutustiedot, asukkaiden lukumäärä ja paljon muuta teknisempää tietoa. Näiden lähtötietojen perusteella ohjelma osaa tarjota laskettavaan kohteeseen soveltuvia ratkaisuja. Käytännössä järkeviä vaihtoehtoisia ratkaisuja on yleensä kourallinen.

Mitä ratkaisuja energiasimulointi tarjoaa?

Tyypillisiä ratkaisuja ovat esimerkiksi maalämmön ja aurinkoenergian yhdistäminen tai erilaiset LTO-pohjaiset ratkaisut. Uusien lämmitysratkaisujen hyödyntäminen auttaa myös tehokkaasti taloyhtiön energiatehokkuusluokan nostamisessa.

Kun sopivat vaihtoehdot ovat selvillä, pystymme laskemaan, mitä vaikutuksia tehtävällä muutoksella olisi tulevaisuuden kulutukseen. Laskelmien avulla taloyhtiön on helppo arvioida eri vaihtoehtoja ja tehdä järkevä investointi.

Mitä energiasimulointi maksaa?

Energiasimulointi hinnoitellaan kohteen koon ja vaativuuden mukaan. Yleensä simuloinnin kustannus on noin 1500-3000€. Mikäli samalla sopimuksella sovitaan useista kohteista, huomioimme sen hinnassa.

Tuumasta toimeen

Meiltä saatte halutessanne projektiin myös suunnittelun, kilpailutuksen ja valvonnan. Vankka kokemus alalta takaa sen, että saatte koko projektin hoidettua vaivattomasti yhteistyössä meidän kanssamme.

Kiinnostuitko? Klikkaa alla olevaa painiketta jätä yhteydenottopyyntö!

Related Posts