PAU – Toimitilasaneeraus 

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry suunnitteli laajaa saneerausta nykyisiin toimitiloihinsa, jotka sijaitsevat Hakaniemessä osoitteessa John Stenbergin ranta 6, 00530 Helsinki. Projektin tarkoituksena oli parantaa toimistotilojen käyttöastetta sekä muuttaa tilat viihtyisämmiksi ja energiatehokkaamiksi.  

Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU ry:n täysin saneerattavien toimistotilojen tärkein suunnittelua ohjaava tekijä oli yhteisöllisyys. Tiloihin suunniteltiinkin uudet lounge- ja keittiötilat. Myös uusia WC- ja sosiaalitiloja rakennetaan. Luonnonvaloa haluttiin hyödyntää mahdollisimman paljon, minkä vuoksi tiloihin suunniteltiin runsaasti avaria lasiseiniä. Planius Oy vastasi kohteen projektinjohdosta, sekä sähkö-, automaatio- ja LVI-suunnittelusta, mutta myös myöhemmin projektin valvonnasta. Arkkitehti- ja sisustussuunnittelun totetutti KM Interiors Oy. Tilaajaa hankkeessa edusti Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n puheenjohtaja Heidi Nieminen. 

Energiatehokkaan ilmanvaihdon suunnittelu hankkeen taloteknisen suunnittelun keskiössä 

”Ilmanvaihdon energiatehokkuutta pystyttiin parantamaan merkittävästi suunnittelemalla tiloihin tarpeenmukainen ilmanvaihto” LVI-suunnittelija Lauri Vänttilä sanoo. Vänttilän mukaan huonosti tai epäloogisesti toimiva ilmanvaihto on yksi merkittävimmistä ja myös yleisimmistä energiankulutusta turhaan lisäävistä tekijöistä toimistokiinteistöissä. Tämä siitäkin huolimatta, että huomattavan edullisilla toimenpiteillä saavutetaan suuria säästöjä lyhyellä, jopa 1–3 vuoden investoinnin takaisinmaksuajalla sisäilman laadun kärsimättä.  

Valaistus vastaamaan nykyajan toimistostandardeja 

Planiuksen nuorempi sähkösuunnittelija Mikael Saukonoja on hankkeesta innoissaan. Toimitilamuutos oli ensimmäinen laajempi hanke, josta Mikael vastasi suunnittelusta itsenäisesti. -Toki vanhemman sähkösuunnittelijan tarkastaessa suunnitelmat. 

”Paloilmoitin- ja poistumisvalaistusjärjestelmä suunniteltiin uuden tilajaon mukaiseksi, ja neuvotteluhuoneisiin suunniteltiin DALI-ohjatut valaistukset. Lisäksi työskentelyalueisiin tehtiin Dialux -valaistussimuloinnin vastaamaan toimistokiinteistöjen valaistuksen standardeja ” – kertoo Mikael suunnittelusta. 

Related Posts