Miten rekrytoidaan sähköinsinööri ja LVI insinööri

Miten rekrytoidaan sähköinsinööri ja LVI insinööri

Miten rekrytoidaan sähköinsinööri ja LVI-insinööri?

LVISA-suunnittelutoimisto Planius Oy:llä on avoinna sähkösuunnittelijan ja LVI- suunnittelijan työpaikat. Pohdin tässä artikkelissa, miten rekrytointia pitäisi tänä päivänä tehdä ja mitkä kolme sudenkuoppaa rekrytoinnissa tulisi välttää.

Monikanavainen rekrytointikampanja – miten rekrytointia pitäisi nykyään tehdä?

Miten tehdä sähköinsinöörin tai LVI-insinöörin työpaikkailmoitus, joka tavoittaa hyvän suunnittelijan? Tätä joutuu pohtimaan uutta työntekijää rekrytoidessa. 

On itsestäänselvää, että rekrykampanjan pitää olla monikanavainen. Hyödynnämme Planiuksen rekrytoinnissa työpaikkasivustoja, yrityksen verkkosivuja ja sosiaalisen median julkaisuja sekä yrityksen että työntekijöiden profiilissa. Lisäksi meillä on maksetut mainokset Googlessa ja somessa. Tällä tavalla näkyvyys on hyvä ja kattava.

Työpaikkailmoituksen jättäminen ei ole summittaista hakuammuntaa, vaan työpaikkailmoituksemme ja niistä informoiminen on suunniteltua markkinointia.

Tämäkin juttu on osa sähkösuunnittelijan ja LVI-suunnittelijan rekrytointikampanjaa. Ohjaamme maksetuista mainoksista työnhakijoita yrityksemme rekrytointisivulle ja näihin artikkeleihin.

Työnantajayrityksen esittely – näin pärjäät rekrytoinnissa

Planiuksen verkkosivuilla on yrityksen oma rekrytointisivu. Olemme halunneet pitää tämän sivun työnantajayrityksen esittelysivuna. Ei niinkään perinteisenä työpaikkailmoituksena, jossa on pitkä lista vaatimuksia, joita kukaan ei voi täyttää.

Kerromme rekrytointisivulla yrityksemme arvoista ja työilmapiiristä. Mielestäni nämä ovat erittäin tärkeitä asioita, kun työntekijä hakee itselleen mieluista työpaikkaa. 

Hyvä työpaikka tarjoaa työntekijälle sopivasti haasteita ja kehittymismahdollisuuksia. Uskon, että Planiuksen sähkö- ja LVI-suunnittelijan työssä näitä molempia on tarjolla.

Hyvästä työstä pitää myös osata palkita työntekijät. Planiuksella on hyvät työntekijäedut, tarjoamme työntekijöillemme liikuntaetujen lisäksi laajan terveydenhuoltopaketin. Lisäksi sähkösuunnittelijan ja LVI-suunnittelijan palkka on neuvoteltavissa oman osaamisen mukaan mieluisaksi.

Meillä on rekrytointisivulta linkki jokaisen työntekijän tarkempaan esittelyyn. Näin työnhakija voi tutustua tuleviin työkavereihin etukäteen.

Jos yritys ja työkaverit tuntuvat mieluisilta, niin työtehtävät saadaan räätälöityä työntekijän osaamisen ja mielenkiinnon mukaan sopiviksi.

Oikea tyyppi oikeaan työhön – vältä rekrytoinnin sudenkuopat

Yrittäjänä haluan, että saamme palkattua hyvän sähkö- tai LVI-suunnittelijan, jolla on mahdollisuus onnistua tiimimme tuella. 

Mielestäni jokainen suunnittelija on lähtökohtaisesti hyvä… jossakin. Mutta miten löytää hyvä suunnittelija, joka sopii juuri avoinna olevaan sähkö- tai LVI-suunnittelijan tehtävään?

Haluan, että sähkö- ja LVI-suunnittelijan työpaikan hakeminen on helppoa. Mielestäni tämä toteutuu Planiuksen rekrytoinissa. 

Työnhakijan tarvitsee täyttää verkkosivuillamme yksinkertainen lomake. Haluamme kuulla, millaisista tehtävistä työnhakijalla on kokemusta. Emme hirttäydy hakijan koulutukseen, se voi olla esimerkiksi talo- tai sähkötekniikan insinööri tai sähkötekniikan diplomi-insinööri.

Olemme jättäneet rekrytointisivulla avoimeksi ne vaatimukset, joita odotamme työntekijältä. 

Kun tiedän, millaista kokemusta suunnittelijalla on ja mistä tehtävästä hän on kiinnostunut, on helppo jatkaa keskustelua ja neuvottelua työpaikasta – ilman kankeaa rekrytointiprosessia.

Uskon, että vältämme tällaisella ketterällä hakuprosessilla rekrytoinnin sudenkuopat. Alla olevassa listauksessa on kolme asiaa, joita välttämällä hakuprosessi on mieluisa sekä yritykselle että työnhakijalle.

3 asiaa, joita työnhakijat karttavat:

– Työpaikkahakemuksen tekeminen

– Pitkä hakuprosessi

– Viestinnän ja vuorovaikutuksen puute

Tutustu rekrytointisivuumme ja hae ketterästi avoinna olevaa sähkösuunnittelijan tai LVI-suunnittelijan työpaikkaa. Otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Tai soita heti: 045 1343 053  

Ps. Jos sinulla on tiedossa henkilö, joka sopisi meille töihin, vinkkaa ihmeessä! Tai jos haluat antaa palautetta rekrytoinnistamme, anna minulle palautetta.

Miika Pitkälä, yrittäjä, LVIA-suunnittelija

045 1343 053

miika.pitkala@planius.fi


Tutustu rekrytointisivuun

Jätä kommentti